η εταιρεία

ποιοι είμαστε

Ελιά: αιώνια πολύτιμο αγαθό, σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, δύναμης, νίκης, εξαγνισμού. Διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ιστορία και στον πολιτισμό της Κρήτης, καθώς πέρα από την καθημερινή χρήση του στο φαγητό, χρησιμοποιόταν στη βυρσοδεψία, την υφαντική, την αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, την ιατρική, τον φωτισμό, αλλά και σε λατρευτικές τελετές. Στον δικό μας ευλογημένο τόπο, την Κρήτη, με την μακραίωνη ιστορία της παραγωγής ελαιόλαδου, φτιάξαμε τη δική μας εταιρεία, την Minoan Elea, για να συνεχίσουμε την παράδοση που θέλει το νησί μας πρωτοπόρο στην καλλιέργεια και παραγωγή του "υγρού χρυσαφιού", όπως το αποκαλεί ο Όμηρος.
Η Minoan Elea βρίσκεται στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του χωριού Επισκοπή. Η Επισκοπή βρίσκεται στην επαρχία Πεδιάδος, μόλις 18 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, το Ηράκλειο, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Σε μια εξαιρετικά προνομιακή τοποθεσία, σε απόσταση αναπνοής από τον επιβλητικό χώρο της Κνωσού και την Αμνισό, αρχαία πόλη της Κρήτης και επίνειο της μινωικής Κνωσού, η Επισκοπή αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη θάλασσα και στην ενδοχώρα.
Η γεωργία αποτελεί, εδώ και αιώνες, μια από τις πιο σημαντικές ασχολίες των κατοίκων, με σημαντικότερες καλλιέργειες αυτές του αμπελιού και της ελιάς. Η ελιά, σύμβολο του ελληνισμού από την αρχαιότητα, δεν έπαψε ποτέ να διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στη ζωή των Ελλήνων. Ιδιαίτερα η Κρήτη, κατέχει την υψηλότερη θέση σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην κατανάλωση ελαιολάδου. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ύπαρξη εξαιρετικά ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία, ροή ανέμου, ηλιοφάνεια), στη δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλων εδαφικών εκτάσεων για την ανάπτυξη της ελιάς, αλλά κυρίως στο σεβασμό και την αγάπη των παραγωγών για το σπουδαιότερο αγαθό που τους δίνει η κρητική γη.
Σκοπός της Minoan Elea είναι η ανάδειξη της αξίας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου που παράγει η περιοχή μας. Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων, ελαιοπαραγωγοί οι ίδιοι με ιδιόκτητο ελαιουργείο, έχουμε απόλυτη γνώση των μυστικών του καλού ελαιόλαδου. Συνεργάτες μας είναι οι πιο εκλεκτοί παραγωγοί της περιοχής, που σέβονται το προϊόν και ακολουθούν όλες τις σωστές πρακτικές καλλιέργειας και ελαιοποίησης. Οι μέθοδοί μας ακολουθούν τα πιο εξελιγμένα πρότυπα – η αποθήκευση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ελεύθερες από οξυγόνο, όπου η χρήση αζώτου εγγυάται την αποφυγή οξείδωσης. Στόχος μας είναι ο συνδυασμός της αρχαίας ελληνικής παράδοσης με την χρήση των πιο εξελιγμένων μεθόδων της τεχνολογίας. Κύριο μέλημά μας η εξασφάλιση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, υψηλής διατροφικής αξίας, άριστης ποιότητας και γεύσης, που παράλληλα διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς.